Takfornying

Vedlikehold og Maling av Takstein

Det er avgjørende for boligen at taket er tett. Det er derfor viktig at undertak, papp, lekter og slisser er i orden. En «takforvandling» eller en takfornying som andre kaller det, vil altså ikke tette taket ditt, men vil forlenge levetiden på taksteinen med mer enn 10 år. Om taket ellers er tett, behøver taksteinen da være mosegrodd og stygg?

Hvor mange hus finnes det ikke som er nymalte og velstelte mens taket står der skittent og mosegrodd og trekker ned helhetsinntrykket av boligen? Mange er nok klar over det, men kvier seg for å gjøre noe med det da de tror at taket må skiftes. Men du behøver ikke å skifte det! Gjør som mange andre, ta kontakt og få tilbud på vask, impregnering og maling av takstein!

Vi tilbyr også skifte av takrenner, vindskier og kan levere/montere løvfangere i takrennene.

Taket blir hver eneste dag utsatt for påkjenninger fra vann, vind, sur nedbør, snø og is. Det fører til at opprinnelig overflatebehandling slites vekk. Det fører igjen til at fukt trenger inn i overflaten og gir grobunn for alger og mose og overflaten smuldrer sakte men sikkert opp.
Når taket er i en slik forfatning, velger mange å skifte hele taket. Det er en kostbar affære og det kan være en økonomisk utfordring for mange. Alternativet, når taket ellers er tett, er en «takforvandling» som får taket til å fremstå som nytt og som forlenger taksteinens levetid med over ti år!